Chamaerops humilis

 

Chamaerops humilis

Europesche dwergpalm

 

Land van herkomst Middelands zeegebied

Zone8/9

Deze palm komen we veel tegen in de mediterrane landen verdraagd tot -10°C, tenminste als ze als groter exemplaar in de volle grond staat.
Zij is erg gevoelig voor een combinatie van kou en vocht. Hou dit dus goed in de gaten en zorg dus voor een goede drainage!
In de tuin heeft ze graag een warme en droge plek en liefst zo zonnig mogelijk.
In perioden met strenge vorst, waarbij ook overdag de temperatuur onder nul blijft, is het wenselijk de palm te  beschermen

In haar natuurlijke omgeving groeit zij onder bijna alle omstandigheden, droog of wat natter, in de schaduw of in de felle zon, het lijkt niets uit te maken. Alleen langdurig natte wortels zijn een bezwaar.
Door haar kleinere bladeren is zij minder gevoelig voor schrale wind 's Zomers geregeld sproeien en wekelijks bemesten.
Deze Dwergpalm staat graag in de zon, groeit op als een bossige struik en kan wellicht hierdoor ook extreme droogte doorstaan. Zij vormt veel uitlopers en vertakt zich voortdurend via grondscheuten. Er worden meestal meerdere stammen gevormd, vandaar dat ze meestal niet erg groot wordt.
Dit komt ook doordat de plant niet echt snel groeit. Hierdoor zijn grote exemplaren zeldzaam en dus duur. In het voorjaar kunnen er grote geleloemen verschijnen deze zijn niet schadelijk voor de plant.

 

Terug